Prev page Next page

Sølvpuss til korps og konfirmasjon.

Mai er den store pussemåneden, fra gafler til søljer på 17.mai. Og du trenger kun 1 boks og den heter vidunderkrem.

Etter en lang vinter kaster vi dunjakkene, og drar frem det fineste vi har til 17. mai, konfirmasjon og dåp. Men etter en vinter i en skuff blir sølvtøy, lysestaker og til og med porselen litt matte i pelsen. Vidunderkremen fikser brasene til alle festene fremover. Det er en skurekrem laget av finpudret leire, litt såpe og økologisk duft. Kremen er så mild at den kan brukes til puss av bunadsølv, smykker og sølvtøy, til rengjøring av hvite sneakers og på servise som har fått grå striper etter lang og tro tjeneste.

Ta alltid en test først. Det skriver vi også på boksen.

Det er alltid lurt å ta en test først, så du er sikker på at overflaten tåler behandlingen. Det er fordi noen lysestaker, smykker, søljer eller gafler er belagt med sølv av ulik kvalitet. Sølvet kan ha blitt slitt etter bruk, eller hardhendt behandling. Det vet du ikke før du prøver. Derfor skriver vi at du skal ta en test på bak- eller underside av gjenstanden. Bruk gjerne en myk klut i stedet for svampen som følger med for å unngå riper hvis du er i tvil.
Dette er et fransk produkt som har vært brukt på sølvtøy og annet i årevis, og vi selv bruker den til absolutt alt. Bare se hvordan det fineste arvegodset pusses her hjemme med vidunderkremen.
Les flere artikler som dette her.